Referenties

Referenties

De Vreedzame school

Op Specialistisch Kindcentrum Westerwinde begeleidt Marjon Clarijs de implementatie van Vreedzame School. Ze heeft meerdere studiemomenten bij ons op school verzorgd waarin zij het team voorlichting geeft en kennis laat maken met de verschillende lesblokken. Voor komend schooljaar worden de studiemomenten ingezet voor verbreding en verdieping. Marjon stemt de behoefte voor de inhoud van de studiemomenten op maat af. Daarnaast neemt ze met regelmaat deel aan stuurgroepoverleggen op school om inzicht te krijgen in hoe het proces van implementatie verloopt en de stuurgroep te adviseren. De samenwerking met Marjon wordt als zeer prettig ervaren. Ze is deskundig, betrokken, actief en werkt op maat. Dit past bij ons Specialistisch Kindcentrum aangezien wij zowel een SO- en SBO afdeling hebben. Ook heeft het expertisecentrum Cosis een plek binnen onze schoolmuren. Samen met Marjon zoeken we naar een passend aanbod voor hen, zodat er een doorgaande lijn gewaarborgd wordt. Een deel van ons team is al bekend met Vreedzame School en een deel niet. Marjon weet alle collega’s in het proces mee te nemen. Zo bouwen we onder leiding van Marjon met elkaar aan een Vreedzame School.

Kindcentrum Westerwinde, Veendam

Samen actief

Ideaal om kinderen samen een spel voor te laten bereiden. De kinderen leren het spel aan de groep. De kaarten zijn overzichtelijk en geven aan wat je nodig hebt. In mijn groep hebben we heel veel plezier met deze spellen!

Herman

Topo-spel Nederland

Topografie oefenen op een andere manier. In mijn groep hebben we het topospel samen gespeeld. Ook hebben de kinderen in groepjes eraan gewerkt. Veel enthousiasme en de veelzijdigheid in de opdrachten. Ook in te zetten bij projecten over de provincie.

Herman

Referenties