Achtergrond

Ontstaan

Doen is opgericht in september 2017 door Mariska en Marjon. We kenden elkaar al jaren. Elk jaar zagen we elkaar 3 dagen in het jaar op de opleidersdagen van de Nederlandse Jenaplan Vereniging (NJPV). We hadden een goed contact en keken uit naar de volgende bijeenkomst om elkaar weer te zien en te spreken.

In maart 2017 waren we met elkaar aan het praten toen Mariska aangaf op zoek te zijn naar een nieuwe uitdaging. Marjon gaf aan dat zij op zoek was naar iemand om mee samen te werken. Toen was de optie snel gemaakt: “Is het niet mogelijk om samen iets te starten”? Zo gezegd zo gedaan. In de maanden die volgden zijn we aan de slag gegaan om ons eigen programma neer te zetten en op te bouwen.

De naam

De naam DOEN hebben we zeer bewust gekozen. In het onderwijs wordt er veel gesproken met elkaar. Om te weten of datgene wat je hebt bedacht of ontwikkeld ook werkt of goed is, is het van belang om het ook te gaan uitvoeren. Daarbij ook om te reflecteren of datgene wat je aan het doen bent ook daadwerkelijk is wat je voor ogen hebt.

Zonder te doen is er geen vooruitgang of verbetering.

Jenaplan en regulier onderwijs

Dat we in het Jenaplanonderwijs aan de slag wilden was vanaf het eerste moment duidelijk maar samen hadden we al snel door dat we juist ook in het regulier onderwijs veel kunnen betekenen met onze achtergrond in het jenaplanonderwijs.

Actief bezig zijn

Vanuit dromen en denken komt er pas daadwerkelijk een verandering als je het ook gaat DOEN. Datgene wat we ontwikkelen proberen we uit en waar nodig schaven we het bij. We houden er ook van om zelf actief bezig te zijn. Zo zijn we beiden (fanatieke) fietsers en kun je ons tegen komen in het bos of op mooie gravelpaden.